Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Image

Barnkonventionen En Guide Foer Foeraeldrar Laerare Och Alla Som Arbetar Med Barn


Barnkonventionen Pdf

Barnkonventionen: En guide för föräldrar, lärare och alla som arbetar med barn

Barnkonventionen är ett internationellt avtal som antogs av FN 1989. Det är ett bindande avtal för alla länder som har ratificerat det, inklusive Sverige.

Vad är Barnkonventionen?

Barnkonventionen är ett omfattande dokument som täcker alla aspekter av barns rättigheter. Den innehåller 54 artiklar som beskriver barns rättigheter till liv, överlevnad och utveckling, skydd mot våld och utnyttjande, rätten till utbildning, fritid och lek samt rätten att uttrycka sin åsikt.

Varför är Barnkonventionen viktig?

Barnkonventionen är viktig eftersom den ger barn över hela världen ett skyddsnät för deras rättigheter. Det är ett verktyg som kan användas för att hålla stater ansvariga för att upprätthålla barns rättigheter och för att förbättra barns liv.

Hur kan jag använda Barnkonventionen?

Det finns många sätt att använda Barnkonventionen. Du kan: * Läsa den och lära dig om barns rättigheter. * Använda den för att argumentera för barns rättigheter. * Stödja organisationer som arbetar för barns rättigheter. * Undervisa barn om deras rättigheter.

Gör din röst hörd

Barnkonventionen är ett kraftfullt verktyg som kan användas för att förbättra barns liv. Använd den för att göra skillnad i ditt barns liv och i livet för barn överallt.

Såhär kan du lära dig mer

* Besök FN:s webbplats om Barnkonventionen: https://www.unicef.org/crc/ * Läs om Barnkonventionen på svenska: https://www.barnombudsmannen.se/om-oss/publikationer/folj-oss-pa-sociala-medier/barnkonventionen-pdf/ * Hitta resurser för att undervisa barn om deras rättigheter: https://www.unicef.org/child-rights-convention/resources-teaching-about-crc


Comments